Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره اسناد خریداری و اهدایی اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی از اهدای مجموعه تصاویر مربوط به دارالمجانین تهران متعلق به سال‌های ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۵ شمسی به کتابخانه ملی خبر داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مجموعه تصاویر اهدایی شامل ۱۰۴ قطعه عکس مربوط به دارالمجانین تهران و یک جلد کتاب با عنوان «نُه نبرد» به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اهدا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سکینه خراج در توضیح این خبر گفت: مجموعه عکس‌های اهدایی مربوط به محل نگهداری بیماران روانی در ساختمان دارالمجانین تهران است. این دارالمجانین در سال ۱۲۹۷ شمسی در باغ اکبر آباد واقع در خیابان سینای کنونی راه اندازی شد و تا سال ۱۳۳۸ شمسی فعالیت داشته است که با انتقال بیماران به بیمارستان رازی این مرکز برای همیشه تعطیل شد.

وی افزود: بنا بر اظهارات مکتوب ارائه شده از طرف اهداگر مهدی نصر اصفهانی به اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، تاریخ دقیق عکس‌ها مشخص نیست، اما بر اساس گفته‌های این اهداگر، عکس‌ها از جانب همسر عکاس احمد بهارمست به سازمان اهدا شده است و این عکس‌ها مربوط به دوره زمانی ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۵ شمسی است.

رئیس اداره اسناد خریداری و اهدایی اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی، ادامه داد: احمد بهارمست عکاس این عکس‌ها بوده است. او از افسران عالی رتبه ارتش در دوران پهلوی بوده که در دهه ۳۰ خورشیدی بازنشسته شد و پس از بازنشستگی به امر وکالت پرداخت.

خراج تصریح کرد: سوژه‌های مورد علاقه بهارمست در بیشتر عکس‌هایی که گرفته است، بیماران و شرایط نامناسب آنان، کودکان کار، شرایط نامناسب کار و وضعیت فلاکت بار زندگی انسان بوده است. در زیر هر عکس نیز جملاتی نوشته شده که حکایت از احساسات درونی عکاس دارد. بهار مست به ادبیات به خصوص شاهنامه فردوسی نیز علاقه زیادی داشته و به گردآوری نسخ خطی پرداخته است. کتاب «نُه نبرد» وی نیز نمونه‌ای از پژوهش او درباره شاهنامه فردوسی است.

کد خبر 521960

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اسناد ملی کتابخانه ملی عکس عکاسی هنرهای تجسمی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان اسناد و کتابخانه ملی عکس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۷۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران قدیم | طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود

به گزارش خبرآنلاین از سازمان اسناد و کتابخانه ملی، محمود پاکزاد از اولین عکاسانی است که تاریخ خیابان‌های تهران را مصور و مستند کرده است، البته از جمله شهرهایی که پاکزاد برای عکاسی به آن‌ها سفر کرده می‌توان به اصفهان، شیراز، تبریز، گرگان، اهواز،آبادان، خرمشهر، همدان، آذربایجان، قم، شهرهای شمالی ایران اشاره کرد. پاکزاد در سال ۱۳۷۷ خودش را بازنشسته کرد و در سال ۱۳۷۸ عکس‌های خود را به سازمان اسناد ملی اهدا کرد.

تصویر زیر از مجموعه عکس‌های محمود پاکزاد از خیابان ولیعصر(عج) تهران در سال ۱۳۳۴ است. خیابان ولیعصر تهران یکی از شاه‌راه های ارتباطی در مسیر شمال به جنوب و برعکس در شهر تهران است. تا پیش از انقلاب اسلامی ایران خیابان ولیعصر را با نام خیابان پهلوی می‌شناختند. خیابان ولیعصر به‌واسطه درختان چنارش نیز شهرت زیادی دارد؛ گرچه که در گذشته تعداد این درختان بسیار بیشتر از امروز بود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902609

دیگر خبرها

  • فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری
  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود
  • سفربه تهران قدیم؛ تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل (+عکس)
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • تهران قدیم | طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود
  • اهدا اعضا جوان جانبخش ارومیه‌ای به بیماران نیازمند
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل + عکس
  • تهران قدیم | تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل/ عکس