Web Analytics Made Easy - Statcounter

معمار معروف ایتالیایی در سال ۱۹۷۷ طرحی را برای کتابخانه ملی تهران طراحی کرده بود که در آن با استفاده از نمادها و اجزای مختلف هنری به انتقاد از رژیم شاه پرداخته بود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سفارت ایتالیا در تهران مستندی را درباره طرح معمار معروف ایتالیایی در انتقاد از رژیم شاهنشاهی در ایران را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، «گاتانو په‌شه»، معمار معروف ایتالیایی در سال ۱۹۷۷ طرحی را برای پروژه کتابخانه ملی تهران ارائه کرد. در آن زمان برای دریافت طرح‌های مختلف، رقابتی تدارک دیده شده بود.

طرح په شه برای کتابخانه ملی تهران شامل انتقادات جدی به سیستم سیاسی آن زمان و حکومت شاه بود؛ هر چند که کمیته داوران این طرح را انتخاب نکرد. طرح په‌شه شامل یک جعبه بود که نمایانگر «قدرت» بود و جنس و نماد‌های استفاده شده در آن، سرکوب اقشار مختلف جامعه را به تصویر می‌کشید.

«جوزپه پرونه»، سفیر ایتالیا در تهران در مراسم انتشار مستند مربوط به این طرح که به مناسبت «روز ملی طراحی در ایتالیا» رونمایی شد، گفت: هر چند طرح په‌شه اجرا نشد، اما پروژه او باید به عنوان یک اثر برجسته در تاریخ معماری لحاظ شود.

طرح‌های اصلی کار په‌شه الان در مرکز معماری کانادا در مونترال در معرض نمایش است.

در طرح این معمار ایتالیایی در بخش خروجی کتابخانه، قسمتی شبیه پیکر انسان تعبیه شده بود که افراد برای خروج باید از روی آن راه می‌رفتند. این معمار هدف از این طرح را نشان دادن سرکوب مردم عنوان کرده بود.

در این طرح همچنین از برخی اعضای بدن نیز استفاده شده بود که برای نشان دادن شکنجه توسط سیستم سیاسی زمان طراحی شده بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کتابخانه ملی تهران رژیم شاه سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۳۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!

سید رضا اکرمی در گفتگو با رویداد ۲۴، تاکید می‌کند نباید از دولت توقع گره گشایی داشته باشیم. او همچنین معتقد است، تک‌تک اعضای خانواده باید به فکر کسب درآمد باشند.

بخش‌های مهم این گفتگو را در زیر می‌خوانید:

*همه می‌دانیم که گرانی وجود دارد و مردم مشکلات زیادی برای تامین هزینه‌های‌شان دارند. به همین دلیل در خانه و خانواده همه افراد باید کار کنند تا همه‌شان درآمدزا باشند. یعنی یک نفر نمی‌تواند مخارج خانواده را اداره کند.

*مساله مشکل‌ساز دیگر این است که امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است. خرج‌مان فقط صبحانه، نهار، شام، لباس و مسکن است. اما برج‌مان زیاد است که شامل موبایل، سفر و ... می‌شود. چون معیار‌ها و شرایط زندگی تغییر کرده است، مرد خانواده به تنهایی نمی‌تواند یک خانواده را اداره کند. اگر همه افراد خانواده به اندازه خودشان تلاش کنند، قطعاً می‌توانند خانه را اداره کنند.

*اینکه می‌گویند، کار نیست را قبول ندارم. کار را که از آسمان یا خارج نمی‌آورند و باید ایجاد کرد. هر کس که غیرت کاری دارد، امروز برای او کار هست. بیش از ۵ ملیون افغانی در این مملکت کار ساختمانی، کار سنگ‌بری، کار سرای‌داری می‌کنند؟ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای خودمان ایرانی کار نیست؟ کار هست و ما باید دنبالش برویم.

*ما از قدیم‌الایام مربایی را که می‌خوریم، بسته‌بندی و آماده نمی‌خریدیم. خانم‌های خانه دوزندگی بلدند، خیاطی بلدند، آرایشگاهی بلدند و اوقات فراوان هم دارد. پس اگر بتواند وقتش را خوب تنظیم کند، می‌تواند در کنار بچه‌داری به کار‌های دیگر هم برسد. خانم من هم ۷ بچه را بزرگ کرده است. هم درس داده و هم سخنرانی کرده و هم کار می‌کند.

*اینکه می‌گویند مستاجرین گرفتار هستند، باید همه ایران را در نظر بگیرید و فقط تهران را نبینید. همچنین سه‌چهارم مردم تهران خانه دارند و یک چهارم مستاجراند. پس برای یک چهارم قیصریه را آتش نزنید.

*درباره اینکه همه از دولت توقع دارند، می‌گویم دولت مسئول همه چیز نیست. اولا هر کسی مسئول کار خودش است و حق ندارد همه کار‌ها را گردن دولت بیاندازد. دولت باید حمایت و نظارت کند. بنا نیست همه کار‌ها را به دوش دولت بگذاریم و از او بخواهیم، سیر و پیاز ما را تهیه کند. ما در اقتصاد هم بخش خصوصی داریم و هم تعاونی داریم و آخرین بخش دولت است.

*اینکه می‌گویند، رفت و آمد در تهران مشکل است، دلیلی برای کار نکردن نیست. بنا نیست همه برای شاغل بودن از خانه بیرون بیایند. الان بسیاری از کار‌ها هستند که در درون خانه می‌توان انجام داد. در واقع حمل و نقل دو ساعته و سه ساعته روزانه برای موارد خاص است.

دیگر خبرها

  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • تصاویری از بلایی که سیلاب شبانه بر سر اتوبان معروف تهران آورد
  • بلایی که سیلاب شبانه بر سر اتوبان معروف تهران آورد
  • برگزاری وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی؛ معمار تمدن‌ساز»
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • انتقاد وزیر خارجه اسرائیل از رئیس‌جمهور کلمبیا
  • انتقاد «یائیر لاپید» از دخالت تندروهای صهیونیستی در ارتش
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • انتقاد محسن هاشمی از زاکانی