Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، در این آیین که با حضور مصطفی خاکسار قهرودی قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام مهدی احمدی نماینده تولیت آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله علیه، غلامرضا خواجه‌سروی مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی در خانه تاریخی ملک در بازار بین‌الحرمین تهران برپا شد، بخش قاجاری خانه تاریخی ملک (مکان پیشین کتابخانه و موزه ملی ملک) گشایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا خواجه‌سروی، مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در این مراسم با گرامی‌داشت میلاد فرخنده حضرت معصومه سلام‌الله علیها با اشاره به پیشینه خانه تاریخی ملک (مکان پیشین کتابخانه و موزه ملی ملک تا سال ۱۳۹۷۵ خورشیدی) که از موقوفات حاج حسین آقا ملک به شمار می‌آید، افزود: «این موقوفه هم‌زمان با وقف کتابخانه و موزه بر آستان قدس رضوی تقدیم و سپس موقوفات آن به ساختمانی در محوطه تاریخی باغ ملی تهران جابه‌جا شد.

مدیرعامل کتابخانه و موزه ملی ملک با بیان اینکه این موقوفه نزدیک به ۲۰ هزار نسخه منحصربه‌فرد خطی، هزاران سکه، تمبر و دیگر آثار تاریخی دارد، تضریح کرد: «واقف این مجموعه در نظر داشته است با گردآوری مجموعه بی‌نظیر خود به اعتلای معارف و نشر علم کمک کند».

وی با اشاره به اینکه در زمان تولیت پیشین آستان قدس رضوی تلاش شد خانه تاریخی ملک که از موقوفات حاج حسین آقا ملک به شمار می‌آید، بازگشایی شود، افزود: «با پشتیبانی‌ها و دستورهای ایشان، همچنین بازدیدی که انجام گرفت، این خانه به عنوان مرکز فرهنگی بازار تهران به منظور الگوسازی برای ایجاد بازار اسلامی و ترویج این الگو به دیگر مناطق ایران و کشورهای اسلامی بازسازی شد».

خواجه‌سروی افزود: «از نیمه سال گذشته جریان بازسازی خانه تاریخی ملک ملک آغاز شد و امیدواریم با گشایش بخش نخست این بنای تاریخی، به بازگرداندن ارزش‌های اسلامی به بازار و بازتولید این ارزش‌ها یاری رسانیم».

مدیرعامل کتابخانه و موزه ملی ملک با بیان اینکه پشتیبانی هیات مدیره کتابخانه و موزه ملی ملک و سازمان موقوفات ملک و همراهی تولیت آستان قدس ر ضوی این اهداف عملیاتی می‌شود، افزود: «بازار از دیرباز در تحولات ایران نقشی مهم داشته به گونه‌ای که در صدر مشروطه و دوره انقلاب اسلامی بازار پشتیبان حرکت‌های مردمی بوده است و ما می‌توانیم این نقش فرهنگی را دوباره به بازار بازگردانیم».

خواجه‌سروی با اشاره به اینکه زنجیره این کتابخانه‌ها و موقوفات مثل تولیت آستان مقدس حضرت معصومه، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی و شاهچراغ می‌توانند با هم‌افزایی ما را به اهداف خود برای ایجاد بازار اسلامی نزدیک کنند، گفت: «به این منظور دو نشست تاکنون با محوریت کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شده است».

وی به برگزاری هر ساله جشن دهه کرامت در مجموعه کتابخانه و موزه ملی ملک اشاره کرد و گفت: «تاکنون ۱۰ دوره از این جشنواره با نام ماه هشتم برگزار شده است و امیدواریم در دوره یازدهم هم بتوانیم با برنامه‌های تخصصی با هدف شناساندن فرهنگ رضوی و تبلیغ نشر فرهنگ رضوی به اهداف خود برسیم».

کد خبر 4659233 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: خانه تاریخی میراث فرهنگی بازار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۰۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: به مناسبت فرارسیدن شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) اماکن تاریخی_ فرهنگی تحت پوشش این اداره کل در روز شنبه، ۱۵ اردیبهشت‌ تعطیل است.
محمد ثابت اقلیدی افزود: فردا ۱۵ اردیبهشت در شیراز، مجموعه‌های تاریخی- فرهنگی حافظ، سعدی، ارگ کریم‌خانی، موزه سنگ‌های تاریخی هفت‌تنان، موزه پارس، موزه گرمابه وکیل در شیراز تعطیل است.
به گفته او؛ میراث‌های جهانی تخت جمشید و موزه تخت جمشید، پاسارگاد، بیشاپور، تنگ چوگان، موزه بیشاپور، کاخ اردشیر فیروزآباد، کاخ ساسان سروستان، مجموعه‌های باستانی نقش رستم و نقش رجب و موزه مردم‌شناسی کازرون، نیز پذیرای گردشگران و بازدیدکنندگان نخواهد بود.

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • گشایش نمایشگاه موزه عبرت در شیروان
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • موزه‌ها شنبه تعطیل است